We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

ReproRappers

by ReproRappers

/
 • Streaming + Download

  Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
  Purchasable with gift card

    name your price

   

 • Full Digital Discography

  Get all 7 Lennart Ståhle releases available on Bandcamp and save 50%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of ReproRappers, String Quartets, Saga and The Bench, Tunga Tårar, LillHagen, Repple 2008, and Repple Depple Orchestra. , and , .

  Purchasable with gift card

    €20 EUR or more (50% OFF)

   

1.
199.9 Mhz 03:26
Här är Mattias på 199,9 Mhz Oj, oj, vad det drar igång! Cello? Fiol! Liksom... Vad, vad? Hrrrmmm... Tycker jag det inte låter som. Ja? Kan du den med Ronny Jönsson? Ronny, Ronny. Nä, men... Inte nu igen, nu börjar du änna bli tjatig. Se här, här jag en ölburk. Det enda raka solot är ett snett. Persson drar ett grymt gitarrsolo! Kent hänger på med basen men det är inte riktigt sådär bra, nä.
2.
Norton 04:06
Norton Jag var deppad, nere, allt var nästan dött, För allt jag ville ha var lite kvinnokött, Så jag tänkte att chansen att få en tjej, Var att köpa en häftig grej, Så jag köpte en tidning och såg en rubrik, Det var en klassiskt Twin på en massa kubik Bonden på vishan svalde mitt bud, Fast hela vägen hem ännu ingen brud. *Alla vill ju ha en så'n! Det är en Commando 71:a i bästa skick, Och den skakar igång på min första kick, En engelsk superduper dundermaskin, Ingen skrikande vrålande Japansk symaskin. Låg svart ram med metallic röd tank, Om man putsar den lite blir den jävligt blank, Så när jag sakta skakar nerför gatan, känner jag mig nästan som själve Satan. Norton (solo) *Alla vill ju ha en så'n! Fick flyt på brud men fick så'n vånda, När hon frågade om om hon fick åka med på min Honda, Det verkar som brudar gillar åka fort, Men mer än 80 har min Norton aldrig gjort, Regnet hamrar mot mitt fönster så det låter, Jag ligger hemma i min säng och gråter, Det som gäller är stora cyklar med krut, Så jag lär nog aldrig få mig ett skjut. Norton
3.
Halv-ton 02:40
4.
5.
Det finns ett företag på Mölndalsvägen som heter Palmeblads Tryckeri Det har blivit fördärvet för många unga män Och Gud, jag vet, för jag är en. Min far, han var en Tryckar-slusk I en Roland press Min mor slavade på Expedition vid en fals-maskin. Den enda gång som han var glad Var med sin flaska i sin hand Så jag blev till på fyllan i en pappershäck På en firmafest. Så hör upp nu, alla ni mödrar Som styr era söners liv Låt dom aldrig börja på ett tryckeri fast vid ett monteringsbord. Här står jag nu från 7 till 4 Och solen jag aldrig ser Det här är mitt öde Ett vrak i unga år. Det finns ett företag på Mölndalsvägen som heter Palmeblads Tryckeri Det har blivit fördärvet för många unga män Och Gud, jag vet, för jag är en.
6.
Hear me now and believe me later! We just want to Pump you up!
7.
FunkyKlas 01:30
8.
9.
Var kan va skiten och oljig hela da'n? Och ingen bryr sig om att man ser ut som själva fan? (i Reines Garage) Vi kan inte visa oss på sta'n (i Reines Garage) Vi bankar å skruvar i en måttlig fart Det verkar som kaffet är det enda som blir klart (i Reines Garage) Man kan inte kalla någon lat (i Reines Garage) Ge Dennis en Volvo som knappt hänger ihop Då brister han ut i ett glädjerop Leif han pratar om allt han vill få gjort Han glömmer att bilar rostar fort Inget projekt är för stort i Reines Garage Vill du ha hjälp så nekar han frankt För Anders vill vaxa sin Norton blank (i Reines Garage) Reservdelar gör honom pank (solo) Att städa och damma det struntar vi i Vi vet ju att Lena har städmani (i Reines Garage) Alla har vi vår fobi. Så håll din bil borta från Reines Garage.
10.
11.
I'm singing in the Rain
12.
Slut-ton 03:23
13.
Ride my face 02:18
14.
Blancheflo 06:30
15.
PraoHåkan 01:47
16.
Arnold 02:00
17.
18.
Kom igen nu! Rör på rumpan, sväng på höften, skaka den lemmen, känn på stänket. Fick du nå't på dig? Känn på denhär. NU! Groove Känn den takten. (Det här är Kent.) Groove Dansa när jag säger så! 1.2.3.4. Var det här mitt kaffe? Har du köpt nå'ra småfranska?
19.
Kul Jul 03:39
Kommer med bil, han har losat sin stil, en kombi var allt som dög. Släden den skramla och renarna ramla och klapparna for och flög. Vart han styr kosan är lukten av trosan, försvann i den dimma han lagt. Bland juggar å greker han känner sig säker, att ingen skall finna hans kvart. Kul Jul, Kul Jul, alla är glada och pengarna väck Hoppas att tomten har mer i sin säck. Kul Jul, Kul Jul, snögubben smälter och svärmor är kvar. Barnen de grina det blivit en pina, ty Tomten behöver ett bad Klänningar klibba när Tomten har ribba, för småflickor gör honom glad. Han vrider och vänder sin lem när han tänder, han är en sann onanist, Flickor han glömmer när bägar´n han tömmer, han kan inte kallas för absolutist. Kul Jul, Kul Jul, människor fröjdas i stämningens glans, men ingen vill ge våran Tomte en chans. Kul Jul, Kul Jul, när helgen är över till torken han far. Skägget har gulnat och byxorna bulnat och ungarna står inte längre på rad, En glasartad blick det var allt vad hon fick, för så är det med Tomten som bor i vår stad. Kul Jul...
20.
Sandslott 11:53
Var kan man gå skiten och oljig hela da´n? Den fruktansvärda sanningen om toleransens megafon, skrikande vetenskap i ättika. Sandslott.

about

Lite bakgrund:
Jag hade slutat spela i ett band och ville experimentera med att göra musik på andra sätt:
* Att låta vem som helst fylla i ett notpapper med ett "mönster" av noter som såg bra ut. Tanken var om det ser bra ut så kanske det låter bra också?
* Att spela in röster från TV eller ljud från vardagen och göra musik som kan passa.
Mina närmaste kollegor på jobbet (Anders och Kent) tyckte det verkade kul så det blev ett samarbete mellan oss. Detta blev ReproRappers.

Experimentlustan var hög när Lennart och Anders gjorde flera av låtarna tillsammans i Lennarts lägenhet i Gamlesta'n. Texterna är inte särskilt rumsrena, men de speglar tydligt två ungkarlar som har roligt en lördag och försöker hitta rim. Det blir som det blir.
Texten till "Palmeblads Tryckeri" som är en cover på "House Of The Rising Sun" gjordes med originaltexten som guide, och var ironiskt menad. Palmeblads Tryckeri var en bra arbetsplats, det var inte alla som förstod ironin i låten.

credits

released December 26, 2021

Medverkande:
*ReproRappers: (Lennart Ståhle, Anders Persson, Kent Widell)
olika personer på arbetsplatsen:
*Mattias, Christina, Klas, Håkan.
Från TV:
*Arnold Schwarzenegger, Dana Carvey, Kevin Nealon, samt några svenska politiker som talade om individuell föräldraförsäkring.


Inspelad och mixad i StudioTan, Gamlesta'n, Göteborg, Augusti 1991 - December 1993.
Mastering av Uffe Börjesson i EarHear's studio, Stockholm, November 1997.

license

all rights reserved

tags

about

Lennart Ståhle Halland County, Sweden

Having fun making and recording original music in the home studio.

contact / help

Contact Lennart Ståhle

Streaming and
Download help

Report this album or account

Lennart Ståhle recommends:

If you like ReproRappers, you may also like: